Wallspot Post - Wall Lab by Mina Hamada and Kenor

Wall Lab by Mina Hamada and Kenor

WALL LAB | 09-03-2021

Last november, the artists Kenor and Mina Hamada made an intervention on the construction fence that surrounds the plot of C/ Pere IV with Carrer Fluvià, in Poblenou, Barcelona, ​​within the framework of a new edition of Wall Lab. The project, managed by the cultural entity Rebobinart, has counted on the collaboration of Philarthropic and Meridia Capital, and aims to revitalize the public space in construction that will welcome the new Smart 1 building.

The fence is located, specifically, next to the "La Escocesa", an old factory recovered and reopened for artistic practice usage. With the aim of promoting the artistic soul of the neighborhood and, at the same time, thinking about its transformation, we welcomed the intervention of two of the artists who were residents in La Escocesa: Kenor and Mina Hamada, who have a renowned national and international experience.

Kenor's work has electronic music as a conceptual line, which he interprets visually; treating rhythm and balance through a set of lines and colors. Quoting the artist, the goal of his work is '' to make the viewer feel part of a sound fragment as well as part of a community ''.

On her part, Mina used a style related to the young, warm and bright creative spirit, depicting the welfare that the new building will bring into the neighbourhood and reflecting, through fluid and abstract shapes, an expectation of the energy that the new community will bring. Therefore, we can see organic forms that exalt nature and produce a calmed vibe. In addition, the artist has added different textures that link her work with the history of the textile industry, which also characterizes the Poblenou neighbourhood.

From this artistic fusion it has born last Wall lab’s edition, a project that is part of the Wallspot platform and that is committed to artistic experimentation in spaces where the works will have a minimum permanence of half a year with the aim of revitalizing and giving it a twist to a public space under construction.

With the support of Montana Colors, Montó Pintura and Districte de Sant Martí.